Activiteit : Boefening Bujinkan Budo Taijutsu, januari 2011

Momenteel beoefen ik bijna anderhalf jaar Bujinkan in Marco’s Usagi Dojo. In deze periode heb ik veel geleerd over Bujinkan (onder andere Gyokkoryu, Hajutsukyuho, Kihonhappo, Taihenjutsu Mutodori en Sanshin no Kata). Ik heb vooral geleerd hoe ik mij “vloeiend” kan bewegen en wat niet en wat wel te doen als iemand je bijvoorbeeld een stoot of een schop wil geven.

Marco is een geboren leraar. Wat bijzonder is aan Marco, is dat hij veel geduld heeft; zo kijkt hij naar zijn studenten en geeft hij een stukje advies opmaat zodat je weer een stapje verder kan komen. Telkens probeert hij je naar de next-level te brengen. Marco zelf is 9e dan en het is absoluut fantastisch om les te krijgen van iemand die zo ver is in Bujinkan. Dit maakt groeien binnen Bujinkan voor mij en de mensen die oefenen bij hem uniek.

Peter